Joulumatka Ukrainaan – viides avustusmatka starttaa torstaina 23.11.

APUA
UKRAINAAN

YHTEISHENGELLÄ
APUA UKRAINAAN

Joulumatka Ukrainaan – viides avustusmatka starttaa torstaina 23.11.

Ukrainan auttamistyön suunnittelua saunaillan merkeissä

Ukrainan auttaminen vaatii yhteistyötä ja suunnittelua monilta ihmisiltä. Ilpo järjesti suunnitteluillan saunomisen merkeissä. Mukana olivat Vesa, Jukka, Ilpo ja Jarkko.

Eteläahon Terttu oli leiponut suunnitteluiltaan makeat ja suolaiset piirakat (kuvan mustikkapiirakka liittyy tapaukseen). Kiitos Terttu!

Saimme suunnitelmat siihen pisteeseen, että marraskuun matka päätettiin ja seuraavaakin matkaa jo kehitellään.

Jouluapua Ukrainaan

Kukapa olisi uskonut vuosi sitten tähän aikaan, jos joku olisi sanonut, että vuonna 2023 teemme Pihtiputaalta 5 avustusmatkaa Ukrainaan. 4.12.22 saimme näyn viedä 20 aggregaattia Ukrainaan. Näky toteutui enemmän kuin reippaasti. Olemme vieneet jo lähes 100 aggregaattia ja paljon muuta avustustavaraa, uutta ja käytettyä.

Lähdemme jo viidennelle avustusmatkalle torstaina 23.11. Ajamme Porin ja Padasjoen kautta, joista otamme kuormaan erityisesti joululahjatavaraa mukaan. Vantaalta otamme jälleen kyytiin Lauttasaaren K-Supermarketin Ukrainaan lahjoittamia ruokatarvikkeita.

Mahdollisesti lähdemme matkaan kahdella autolla. Kun asia varmistuu niin kirjoitan aiheesta enemmän seuraavassa blogissa.

Porin Diakonia Ammattikorkeakoululla joulukeräys

Uusin yhteistyökumppanimme Diak on järjestänyt keräyksen Ukrainalaisten hyväksi. Haemme lahjat Porista 24.11. ja viemme ne Ukrainaan. Yhteistyökumppanimme Ukrainassa toimittaa avun eniten tarvitseville.

Fida tukee jälleen matkaamme

Fida on tähän asti mahdollistanut avustustyömme osallistumalla matkojemme matkakuluihin. Kiitämme Fidaa nöyrästi tuesta ukrainaprojektillemme. 

Kiitos kaikille tukijoille!

Olemme saaneet paljon tavaralahjoituksia ja jonkin verran rahalahjoituksia monilta yksityisiltä ihmisiltä. Talvi lähestyy ja saammekin viedä hyviä talvivaatteita Ukrainan kosteaan ja koleaan talveen. Ne ovat nyt todella tarpeen Ukrainassa.

Kultainen kättely Ukrainan hyväksi Kiuruvedellä.

Ilpo ja Jukka kävivät Kiuruvedellä musiikkitilaisuudessa, jonka tuotto meni Ukrainan hyväksi (eri kanavaa myöten). Ilpo piti tilaisuudessa pienen puheenvuoron ja ennen lähtöä tuntematon naishenkilö kävi kiittämässä ja kättelemässä Ilpoa. Kättelyn mukana Ilpon käteen jäi 500€:n seteli Ukrainan hyväksi. KIITOS SINULLE UKRAINALAISTEN PUOLESTA TUNTEMATON LAHJOITTAJA!

Mitä viemme seuraavassa kuormassa?

Joululahjoja orvoille

Ukrainan kumppanimme Betania-järjestön tiloihin tulee joulun alla leirille ainakin 50 sotaorpoa. Olemme luvanneet hankkia heille ’joululahjapussukat’ joulun iloksi.

Pihtiputaan Lions Club Emmit, Padasjoen helluntaiseurakunta ja Johanna Rouvila Padasjoelta ovat keränneet sotaorvoille joululahjareppuihin mukavia yllätyksiä. Repuissa on ainakin pehmolelu, villasukat, suklaata, kouluvihko, kyniä, saippuaa, shampoota, hammastahnaa ja -harja.

Padasjoen helluntaiseurakunta lahjoitti keräykseen 50 uutta reppua ja pehmonallet. Pihtiputaan Emmit keräsivät suklaat ja hygieniatuotteet.

Lisäksi Pasasen Minna tekee Auto-osix Oy:n  sponsoroimana 10 pussukkaa sotaorvoille lastenkotiin. Tämän lisäksi Minna ja Niemelän Tiina tekevät 4 pakkausta yhteistuumin.

KIITOS LASTEN PUOLESTA!

Karjalaisen Tainalta 14 äitiyspakkausta

Taina on todellinen Ukrainan ystävä. Taina on tehnyt jo aiemmin niin paljon äitiyspakkauksia, että en enää ole laskuissa mukana. Lisäksi Taina hommasi aiemmin kuorma-autollisen vaippoja Ukrainaan. Kuvia onnellisista äideistä löydät täältä..

Sairaalatarvikkeita

Kaikista sairaalatarvikkeista on huutava pula Ukrainassa. Seuraava kuormamme sisältääkin paljon hätäapua sairaaloihin. Edellisessä blogissa kirjoitinkin Vesan vaiherikkaasta matkasta Muonioon ja lastin purusta.

Olemme saaneet lahjoituksena suuret määrät sairaalatarvikkeita eri puolilta Suomea. Ison lahjoituksen saimme Muonion kunnalta. Käytöstä poistetusta terveyskeskuksesta saimme n. 50m3 sairaalatavara. Kuormassa oli kenttävuoteita, maskeja, saappaita, sairaalasänkyjä ja paljon muuta hyödyllistä hätäapua.

Koulutarvikkeita

Viemme marraskuun kuormassa myös koulutarvikkeita, pulpetteja, tuoleja, korkkitauluja ja muita koulukalusteita, joita saimme lahjoituksena Lapinlahdelta. Tämän avustuksen Ukrainaan järjesti Matkailukeskus Niemenharjun yrittäjä Jouni Majala. Myös tästä voit lukea enemmän aiemmin julkaisemassani artikkelissa.

Saappaita ja miesten talvikenkiä

Ukrainassa olisi suuri tarve miesten talvisaappaista ja muista talvikengistä. Jos sinulla on hyväkuntoisia miesten (ja muitakin) talvikenkiä niin otamme ne mielellämme vastaan.

Ruokaa

Lauttasaaren K-Supermarket on edelleen mukana avustustyössämme ja lahjoittaa Ukrainaan säilykkeitä. Kiitos kauppiaat Ali ja Raija Tikkala!

Rahalahjoitukset

Tärkeää on, että voimme hankkia myös uusia hätäaputuotteita Ukrainaan. Tähän tarvitsemme suoria rahalahjoituksia. Ukrainalaiset ovat kiitollisia sinulle avustasi. Lue täältä, kuinka edellisen kuorman Motonetista ostamamme palosammuttimet pelastivat useita koteja ihmeellisen johdatuksen kautta..