Taustaa

Useat seurakunnat, yhteisöt, yritykset ja yksityiset henkilöt ovat tukeneet ukrainalaisia kukin tahoillaan monin eri tavoin. Auttamishalua on ollut paljon, mikä on upea asia. Tämän yhteisprojektin avulla olemme yhdistäneet voimamme tehdäksemme vieläkin enemmän.

Olen pannut merkille, että halua auttaa ukrainalaisia on vieläkin enemmän kuin mitä tähän mennessä on tehty. Myös henkilökohtaisesti olen kokenut, että pitäisi ja haluaisin tehdä vieläkin enemmän ukrainalaisten hyväksi. Tästä syntyi ajatus, että paikallisella yhteishengellä ja yhdistämällä eri tahojen resurssit voisimme sopivan kanavan kautta pienempienkin satsausten avulla hankkia merkittävää apua Ukrainalle. Pienistä puroista syntyy iso virta.

Niinpä heitin eräässä tilaisuudessa ilmoille ajatuksen, että eiköhän hankita 20 aggregaattia Ukrainan hädässä oleville perheille. Hämmästyksekseni hetkessä mukaan ilmoittautui 4 yksityistä henkilöä, joista kukin lupasi antaa lahjoituksena rahat yhteen aggregaattiin (400€/aggregaatti). Tästä rohkaistuneena olin yhteydessä luterilaiseen seurakuntaan ja kirkkoherra Jukka Kemppainen innostui myös asiasta ja totesi heidän olevan ilman muuta mukana hankinnassa. Mukaan lähti myös paikallinen helluntaiseurakunta. Tästä rohkaistuneena olin yhteydessä Pihtiputaan Rotareihin, Lions Club:iin ja Reserviläiset ry:hyn. Kaikki halusivat mukaan hankkeeseen. Pian myös diabetesyhdistys ja LC Pihtipudas Emmit tuli mukaan tukemaan hanketta.

Paikallisista yrityksistä mukaan lähtivät heti alkuvaiheessa Niemenharjun matkailuhotelli, Mottimestarit,  Riitamon Rengas ja Autohuolto, Retkiheikki sekä Kotisivutaivas Oy. Näin koossa oli sopiva ryhmä suunnitelman polkaisemiseksi käyntiin.

On ollut rohkaisevaa nähdä eri tahojen henki ja asenne: ”KIITOS, ETTÄ SAAMME OLLA MUKANA KAIKKI YHDESSÄ UKRAINALAISTEN HYVÄKSI – KAMPANJASSA!”.

Olen varma, että kampanjaan mukaan lähtee vielä monia yhteisöjä, yrityksiä ja yksityisiä henkilöitä. Joukkovoiman, pyyteettömyyden ja yhteishengen avulla voimme tehdä vielä paljon hyvää Ukrainan hädänalaisille perheille!

Nyt olemme siirtyneet jo uuteen vaiheeseen projektissa. Ensimmäinen matkamme Ukrainaan on takana ja siinä veimme 26 aggregaattia. Seuraavat matkat teimme maalis- ja huhtikuussa. Seuraavalle matkalle 4.9.2023. Nyt olemme siis tehneet kolme avustusmatkaa ja neljännele lähdemme syyskuussa.

– Jarkko Muhonen