Väliaikatietoja Ukrainan auttamisesta – Lahjoitetut palosammuttimet pelastivat jo koteja!

APUA
UKRAINAAN

YHTEISHENGELLÄ
APUA UKRAINAAN

Väliaikatietoja Ukrainan auttamisesta – Lahjoitetut palosammuttimet pelastivat jo koteja!

Väliaikatietoja Ukrainan auttamisesta – Lahjoitussammuttimet pelastivat jo koteja!

Kuinka apusi on auttanut Ukrainaa?

Lahjoitetut sammuttimet pelastivat heti koteja tulipalolta

Edellisessä kuormassa ostimme Motonetista uusia jauhesammuttimia. Jauhesammuttimet pääsivät tositoimiin varsin nopeasti. Yhteistyökumppanimme johtaja Ljubov kirjoitti minulle seuraavaa:

”Iloista ja hyvää päivää. Mieheni ja vävyni saapuivat tänään Slovianskista. He veivät sinne humanitaarista apua. Koska sieltä pyydettiin sammuttimia, niin annoin heille lahjoittamianne sammuttimia 5 kappaletta.

He saapuivat Slovianskiin 12. lokakuuta myöhään illalla ja pysähtyivät yöksi ystäviemme luokse. Aamulla 12.10. naapuritalo räjähti heidän vieressään, ja koska heillä oli sammuttimet vielä autossa, he onnistuivat sammuttamaan palon ennen paloautojen saapumista. Lämmin kiitos sammuttimista, sillä ne ilmestyivät oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan. Jos he eivät olisi olleet paikalla, niin palo olisi levinnyt muihin taloihin. Kiitos Jumalalle sinusta!”.

Kumppanit tien päällä

Toisessa videossa näet katkelman, kuinka lahjoitetut hätäaputarvikkeet viedään tarvitseville. Olosuhteet ovat vaativat, mutta avunsaajien kiitollisuus murtaa sydämet.

Äitiyspakkaukset siunaavat perheitä ja yksinhuoltajia

Synnyttävät äidit ovat puutteessa ja elävät haastavissa olosuhteissa sodan aiheuttaman puutteen ja työttömyyden vuoksi. Monissa perheissä isä on menettänyt henkensä sodassa ja yksinhuoltajia on paljon. Monet kiitolliset äidit ovat saaneet hätäapuna toimivat äitiyspakkaukset teidän tekeminänne RAKKAAT YSTÄVÄT. Kiitollisuus auttajia kohtaan Ukrainassa on valtava.

Leluja, vaatteita ja vaippoja lapsille

Emme voi edes kuvitella, kuinka jatkuva sodan varjo vaikuttaa lapsiin ja heidän mieliinsä. Onneksi saamme erityisen paljon muistaa ja auttaa juuri Ukrainan lapsia. Pehmolelu voi olla suuri lohdun tuoja pienelle lapselle. Seuraavassa kuormassa viemme kumppanimme järjestämälle sotaorpojen leirille 50:lle sotaorvolle joululahjapakkaukset. Tästä kerron enemmän seuraavassa blogiartikkelissani.

Kipuvoiteita, sairaalapaareja ja sidetarpeita

Hankimme lahjoitusvaroilla pyynnöstä suuren määrän kipuvoiteita Ukrainaan. Voiteet ovat päätyneet ukrainalaisiin sairaaloihin ja ovat tuoneet kipuhelpotusta monille sairaille sodassa vammautuneille. Ukrainalaiset sairaalat ovat ilmaisseet kiitollisuutensa toimittamistamme sairaalatarvikkeista. Alla olevalla videolla ukrainalainen lääkäri kiittää suomalaisia avusta.

Apua vanhuksille

Monet vanhukset eivät lähde kodeistaan ja elävät lähellä rintamaa suuressa ahdingossa. Saamme olla tukemassa yhdessä myös heitä.

Makuualustoja, generaattoreita ja makuupusseja rintamalle

Haluamme tukea myös rintamalla olevia poikia, isiä ja isoisiä. Toimitamme jokaisessa kuormassa avustusta myös rintamalle.

Mitä avustustyössä tapahtuu tällä hetkellä?

Kunta lahjoitti käyttöömme varastotilaa

Meille oli iloinen uutinen, kun Pihtiputaan kunta lahjoitti käyttöömme varastotilaa. Ilman tätä olisimme olleet todella suuressa pulassa. Varasto on jo nyt täynnä tavaraa. Itse asiassa olemme saaneet lahjoituksia jo kahden autokuormallisen verran reilusti yli 100 kuutiota. Tämä on suuri kiitosaihe!

Joululahjareppuja orpolapsille

Yhteistyökumppanimme Betania järjestää sotaorvoille ilmaisen leirin joulun alla. He kysyivät, voisimmeko hankkia joululahjapussukat orvoille. Tarjoukseen tarttuivat heti Pihtipudas LC Emmit sekä Padasjoen helluntaiseurakunta yhteistyössä Johanna Rouvilan kanssa.

Repuissa on ainakin pehmolelu, villasukat, suklaata, kouluvihko, kyniä, saippuaa, shampoota, hammastahnaa ja harja.

Padasjoen helluntaiseurakunta lahjoitti keräykseen 50 uutta reppua ja pehmonallet. Pihtiputaan Emmit keräsivät suklaat ja hygieniatuotteet.

KIITOS LASTEN PUOLESTA!

Sairaalatarvikkeita Muonion kunnalta

Jyväskyläläinen Kotisairaanhoito Ruusupuu Hoiva Oy:n yrittäjä Maria Kiviaho järjesti Muonion lopetetusta terveyskeskusosasta ison määrän sairaalatarvikkeita. Kuorma sisälsi esimerkiksi kenttävuoteita, sairaalasänkyjä, sidetarpeita, saappaita, maskeja ja paljon muuta hyödyllistä tavaraa.

Vesa teki valtavan työn hakiessaan kuorman yksin Muoniosta ja täyttäessään autoa yksin kunnes sai apua Muonion palokuntalaisilta!

Kuorman purussa oli onneksi mukana hyvä joukko putaalaisia. Kiitos Riuttasille, Svartin perheelle ja tietenkin puuhamies Ilpolle.

 

Koulukalusteita ja -tarvikkeita Lapinlahden kunnalta

Matkailukeskus Niemenharjun yrittäjä Jouni Majala hankki suuren määrän koulukalusteita ja -tarvikkeita Ukrainaan. Kävimme Svartin Dimitrin kanssa hakemassa kuorman Lapinlahdelta.

Mukana lastaustalkoissa oli useita sukupolvia. Homma kävi todella rivakasti, kun oli ammattilaisia apuna. Oli todella siunaavaa tutustua uusiin ystäviin. Työn päälle Jouni tarjosi huippuhyvät pizzat Matin ja Liisan asemalla.

Lahjoituksia yksityisiltä

Monet yksityiset ihmiset ovat tuoneet tarpeellisia lahjoitustarvikkeita helluntaiseurakunnan kirpputorille, josta olemme vieneet ne varastollemme.

Monet ovat myös lahjoittaneet työhömme varoja verkkosivujemme kautta. Jos koet sydämelläsi, että haluat osallistua työhömme myös lahjoittamalla rahavaroistasi niin alla olevasta painikkeesta pääset lahjoitussivulle. Voit lahjoittaa pankkien maksupainikkeilla, MobilePaylla tai siirtämällä varoja tilinumerolla.

Vain yhdessä voimme auttaa.