4. Avustusmatka Ukrainaan

Matkan suunnittelu alkoi jo hyvissä ajoin ja saimme paljon tarpeellisia hätäapulahjoituksia Ukrainaan vietäväksi.

Lahjoitustavaroiden lisäksi ostimme lahjoitusvaroilla kipuvoiteita, jauhesammuttimia, makuupusseja, makuualustoja ja lihasäilykkeitä.

Kiitos lahjoittajille

Ilman lahjottajia työmme ei olisi mahdollista. Fida International osallistui matkakuluihin ja yöpymisiin 2500 €:lla, Pihtiputaan ev.lut. seurakunta lahjoitti  2500 €  (joka käytettiin kipuvoiteisiin ja säilykkeisiin), Lauttasaaren K-Supermarket lahjoitti jälleen kuormaan säilykkeitä. Lisäksi monet yksityiset, seurakunnat ja yritykset ovat tehneet merkittävän määrän työtä ja lahjoituksia Ukrainan hyväksi esimrekiksi Pihtipudas, Padasjoki, Viitasaari, Varkaus, Vesanto ja Jyväskylä.

Paareja taksiyrittäjiltä

Vesa laittoi taksiyrittäjien Facebook-ryhmään kyselyn mahdollisista lahjoitettavista paareista. Lahjoituksia tulikin paljon ja niitä on noukittu eri puolilta Suomea.

 Juttu jatkuu kuvien jälkeen..

Paareja sairaaloihin ja ambulansseihin

Paareista on Ukrainassa iso tarve ja osa 9.9. luovutetuista paareista on jo löytänyt tiensä sairaaloihin.

 Juttu jatkuu kuvien jälkeen..

Perjantain 8.9. tavaraa lähti jo Poltavaan

Lastin purku Betaniassa

Lastin purku Ukrainan Polyanassa sujui hyvin. Suuri joukko kyläläisiä oli auttamassa purkamisessa. Osa heistä oli lähtenyt omilta työpaikoiltaan kesken työpäivän auttamaan meitä lastin purussa. Polyanasta hätäapu lähtee eri puolille Ukrainaa, suurin osa avusta menee sotatoimialueille.

Betania on Ukrainassa toimiva kristillinen avustusorganisaatio. Betania dokumentoi tarkkaan avun perille menon kuvin ja videoin. Olemme myös olleet heidän mukanaan henkilökohtaisesti viemässä hätäapua Itä-Ukrainaan.

 Juttu jatkuu kuvien jälkeen..

Apua menee kohteisiin jatkuvasti

Alla olevassa kuvassa kaksi lahjoitettua rullatuolia. Toinen rullatuoleista meni Bahmutissa haavoittuneelle perheen pojalle.

 Juttu jatkuu kuvien jälkeen..

Tulevia tarpeita

Joulun alla Betaniaan tulee 50 sotaorpoa leirille

Osalla lapsista ovat kuolleet molemmat vanhemmat, osalla on äiti elossa. Meiltä pyydettiin, voisimmeko valmistaa lapsille joulupussukoita, joiden sisällä olisi pieniä joululahjoja esim. makeisia ja muuta mukavaa..

Saapasjalka -kampanja: ”Saappaita Rintamalle”

Rintamalla olisi suuri tarve miesten saappaille. Toivottavasti saamme seuraavaan kuormaan ison määrän lahjoitettuja saappaita. Tiedotamme kampanjasta sivuillamme lisää.